Wat is Parkinson Boxing precies? Het gaat hierbij om non-contact boksen. Er wordt gebokst tegen bokszakken, niet tegen elkaar. Tijdens de trainingen worden oefeningen om te boksen gecombineerd met functionele oefeningen. Denk bij die laatste aan oefeningen gericht op balans en kracht.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat sport en/of bewegen een positieve bijdrage leveren aan het ziekteproces, de levensduur en de kwaliteit van leven.
Bron: Parkinson op maat
Op basis van informatie uit onderzoeken en praktijkervaring komen in iedere les onderstaande facetten aan bod.
- Coördinatie
- Focus
- Flexibiliteit
- Kracht
- Snelheid
- Cognitie
Vergoeding
Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Voorwaarde hiervoor is dat uw Fysiotherapeut bij ParkinsonNet geregistreerd moet zijn, Miriam Ockeloen voldoet aan deze voorwaarde.
Wanneer u nog niet voor de ziekte van Parkinson bent behandeld worden de eerste 20 behandelingen als u voldoende verzekerd bent vanuit uw aanvullende verzekering betaald. Daarna worden de behandelingen vergoed vanuit uw basisverzekering (deze behandelingen tellen wel mee voor het eigen risico). Een verwijzing van een arts is noodzakelijk voor de vergoeding van de fysiotherapie. Parkinson Boxing kan plaatsvinden naast individuele afspraken voor fysiotherapie.
Wilt u deelnemen aan Parkinson Boxing, maar bent u nog niet eerder bij ons behandeld, dan doen wij altijd een uitgebreide intake. Tijdens de intake kunnen wij beoordelen of u kunt deelnemen aan een proefles. De les vindt plaats op dinsdag ochtend van 10.30-11.30 uur.
Heeft u vragen over Parkinson Boxing of wilt u een afspraak voor een intake maken? Neem dan contact met ons op via 06 14 43 72 29 of info@laweitz.nl. Tijdens de intake zal uw fysiotherapeut beoordelen of Parkinson Boxing voor u een geschikte training is.